Більше сотні активістів зібралися під дверима Державної податкової служби напередодні обрання нового голови Громадської ради

Про це повідомляє телеканал НАШ.

Протестувальники стверджують, що до складу громради податкової хочуть проштовхнути так званих "рішал", які довгий час знаходяться навколо податкових органів та вирішували питання у корупційний спосіб.

За словами мітингувальників, їх обурює те, що на посаду голови громадської ради висувається Дмитро Олексієнко, людина, яку підозрюють у стосунках з Романом Насіровим та Євгеном Бамбізовим, раніше звільнених  з Державної фіскальної служби.

"Вкрай обурені його роботою. Лобіює тільки інтереси Насірова. По суті, це його людина, і вона тільки розвиває корупцію. Всі корупційні схеми приховуються. Нічого не оприлюднюється", - каже приватний підприємець Єгор Свиридов.

Ще один підприємець, Георгій Жариков, додає: "Я вважаю, що неприпустимо, щоб людина, яка була у таких зв'язках контролювала такі важливі державні органи. Він уже очолював громадські ради при Державній фіскальній службі і при Міністерстві фінансів, але ми громадськість, так і не отримали публічного звіту щодо діяльності цих громадських рад".

Як зазначається, сам Олексієнко напередодні засідання з протестувальниками спілкуватися не захотів, однак спробував пожартувати - став у їхні ряди. Та його зустріли не надто радісно.

"Алексєєнка ні в якому разі не можна допускати до влади. Я вважаю, що це буде цілковита сваволя і беззаконня. Жодного звіту за свою минулу діяльність він не здав. Народ протестує, просять принести хоча б зараз публічно цей звіт, щоб ми розуміли про що взагалі йде мова", - заявила Наталя Денисюк, приватний підприємець.

Утім ані відповідей, ані пояснень - не дочекалися. Обраний "старий-новий" голова Громадської ради при ДПС просто пішов.