Перше місце за рівнем безробіття посідає Львівська область /фото УНІАН

Станом на 14 липня в Україні за програмою допомоги з часткового безробіття прийнято понад 175 тис. рішень для здійснення виплат 326 тис. працівників, з них понад 153 тис. - для ФОПів.

Як повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, всього в центри зайнятості роботодавці подали понад 197 тис. пакетів документів, 171 тис. заявок надійшло від фізичних осіб-підприємців, які не мають найманих працівників.

Читайте такожВ Україні зростає рівень безробіття через карантин - ЗМІ

Відео дня

На що робить ставку уряд

«Логіка програми по частковому безробіттю проста - щоб підприємства не звільняли людей. З цією метою ми робимо виплати, які є прямими та незворотними. Така фінансова підтримка дає можливість бізнесу, і, що важливо, саме малому бізнесу і середньому бізнесу, почувати себе більш впевнено у майбутньому і відновитися після завершення карантину», - цитує прес-служба міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка.

Які реальні масштаби безробіття

Відзначається, що за кількістю прийнятих рішень про призначення допомоги по частковому безробіттю перше місце посідає Львівська область (34 875 позитивних рішень), до лідерів за призначенням допомог також відносяться Харківська область (24 723 рішення), Івано-Франківська область (17 155 рішень), Донецька область (16 858 рішень).

У міністерстві також повідомили, що стосовно загальної ситуації на ринку праці кількість зареєстрованих безробітних в Україні вийшла на плато. За даними прес-служби, четвертий тиждень поспіль чисельність претендентів не перевищує позначку в майже 517 тис. осіб, з яких 432,9 тис. осіб вже отримують допомогу по безробіттю.

«Ми бачимо, що завдяки прийнятим урядом і президентом рішень по відновленню економічної діяльності динаміка позитивна. Підстави для оптимізму є. Істотного зростання кількості заявників ми не передбачаємо», - наводяться в повідомленні слова Петрашка.

Безробіття: історія прогнозів та сподівань

З моменту оголошення загальнонаціонального карантину з протидії коронавірусу в Україні кількість офіційно зареєстрованих безробітних перевищила 500 тисяч осіб. Кабінет міністрів представив програму по створенню 500 тисяч нових робочих місць.

Станом на 11 червня 2020 року кількість зареєстрованих безробітних в Україні перевищила 514 тисяч осіб.

Кабінет міністрів збільшив бюджет Фонду соцстрахування на випадок безробіття на 6 млрд грн. З них 4,7 млрд грн будуть направлені на виплати по частковому безробіттю.

Національний банк України прогнозував пік рівня безробіття в країні у другому кварталі – до 11,5%, після чого у другому півріччі цей показник піде на спад і в цілому за підсумками року буде вище торішнього, але нижче 10%.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства за підсумками року прогнозувало зростання безробіття в Україні до 9,4%.

Станом на 10 липня 2020 року в центрах зайнятості зареєстровано 512 тисяч осіб, які шукають роботу.