фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Приватизація заводу "Більшовик" вигідна столичній і державній владі.

Таку точку зору озвучив Олег Неплях, партнер і керівник відділу "Інвестиції та ринки капіталу" (KPMG), а також радник Фонду державного майна України. 

Держава виконала значну роботу щодо скасування відчуження частини будівель на користь третіх осіб. і хоча рішення суду не на користь держави напередодні дати подачі документів на конкурс могло стати негативним фактором, - експерт упевнений, що продаж повинен був відбутися саме зараз. 

Відео дня

"Альтернативою продавати "як є" була б довгострокова облога, яка зайняла б роки, і, якби вона була програна фондом, приватизація не відбулася або відбулася б за вже нижчою ціною", - розповів Олег Неплях.

При цьому угода вигідна і столичній владі. Замість проблемної напівзаброшеної території місто може отримати новий район. Тільки, за попередніми прогнозами, інвестиції в будівництво очікуються понад 10 млрд грн.

Серед негативних сторін аукціону Неплях назвав малу кількість учасників: "ми до останнього розраховували на 7-8 учасників, що створило б більш живу конкуренцію. На жаль, в останній день подачі документів нам стало відомо про рішення ряду компаній відмовитися від подачі документів". Однак експерт зазначив, що затягування торгів не підняло б вартість.