Раніше РНБО запровадила санкції проти сотень компаній / УНІАН

Кожна десята компанія (12%) із списку Ради національної безпеки та оборони змінила назву після впровадження щодо неї санкцій.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними OpenDataBot.

"Сорок українських юридичних осіб змінили свою назву після впровадження щодо них санкцій Радою національної безпеки і оборони України (РНБО). Це 12% від усіх компаній із санкційного списку, якi не мають права працювати на території України. Наразі у переліку розміщено 333 українські юрособи", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що зміна назви не прибирає санкції з компанії. Статус юрособи не змінюється, бо залишається незмінним її реєстраційний код. Натомість контрагентам, які натрапили на "перевертнів", контракт із такою компанією може призвести до матеріальних та репутаційних збитків.

Читайте такожЧи запровадять санкції проти Порошенка: у "Слузі народу" дали відповідь

"Вочевидь, зміна назви юридичної особи направлена на можливість продовження її господарської діяльності попри чинні санкції. Але, звісно, такі дії є лише введенням в оману та не можуть зняти з компанії обмеження. Щоб убезпечити бізнес та не потрапити до "пастки" із підсанкційною компанією, треба завжди перевіряти контрагента за кодом ЄДРПОУ", - цитує керівника корпоративних продуктів Федора Сафіра прес-служба OpenDataBot.

Довідка УНІАН. Рада національної безпеки і оборони Украї́ни (РНБО) — координаційний орган з питань національної безпеки і оборони при президентові України. Відповідно до статті 107 Конституції України РНБОУ координує і контролює діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.