Запорізька ОДА

Найпотужніший в Європі плавучий кран "Захарій", який у травні був пошкоджений, протягом найближчих днів прибуде до Запоріжжя та повернеться до будівництва мостів через Дніпро.

Про це повідомив голова Запорізької обласної держадміністрації Олександр Старух.

"На будівельному майданчику №1 в Кривій бухті вже готові до транспортування і монтажу шість сегментів вантового мосту. Тому, як тільки плавкран "Захарій" прибуде до Запоріжжя, на нього очікує багато роботи", - коментують в ОДА.

Відео дня
Запорізька ОДА

А поки кран долає шлях до Запоріжжя, роботи на мостах ідуть в цілодобовому режимі.

Зокрема, на майданчики завезено 72% металевих прогонових будов – це основні конструкції мостів, а також 73% всіх допоміжних конструкцій.

Запорізька ОДА

Як повідомлялось, будівництво мостів у Запоріжжі після довгих років простою відновилося у 2020-му завдяки ініційованій президентом Володимиром Зеленським програмі "Велике будівництво". У грудні минулого року відкрили рух верховою частиною балкового мосту. 

Запорізька ОДА

Задіяний у будівництві кран Lifting LK - 800 ("Захарій") у травні цього року отримав пошкодження під час виконання робіт, натрапивши на підводну скелю. Кран вивели для ремонту.

Запорізька ОДА

За словами координатора програми "Велике будівництво", заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, до 30-ї річниці Незалежності будуть завершені роботи на першому проїзді вантового мосту через Дніпро.