Які санкції проти РФ готує Євросоюз / фото ua.depositphotos.com

Наступний пакет санкцій Європейського Союзу повинен включати кроки проти тіньового флоту танкерів, які перевозять російську нафту в обхід обмежень. Про це заявив міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрем перед зустріччю міністрів закордонних справ ЄС, пише Reuters.

"Прийняття 14-го пакету санкцій є однією з найважливіших речей. Ми подбаємо про те, щоб включити заборону на імпорт скрапленого природного газу, а також заходи щодо стримування російського тіньового флоту", – сказав Більстрем, прибувши на зустріч.

Зазначається, що обговорення пакету санкцій перебуває на ранній стадії, і його ухвалення не планується на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС в Люксембурзі.

Відео дня

Санкції проти РФ

На початку квітня 2024 року віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що ЄС почав роботу над 14-м пакетом санкцій проти Росії, який покликаний зменшити можливості агресора обходити вже запроваджені санкції. Основна мета цього пакету - обмежити здатність РФ обходити вже запроваджені санкції.

Попередній, 13-й, пакет санкцій проти Росії Євросоюз затвердив у лютому. Було вирішено застосувати обмежувальні заходи відносно додаткових 106 фізичних і 88 юридичних осіб за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

Вас також можуть зацікавити новини: