Ілюстрація REUTERS

США розглядають можливість внести Byte Dance (материнську компанію TikTok) до "чорного списку" (Entity List) Міністерства торгівлі.

Про це повідомляє Financial Times.

Читайте такожAmazon попросивши співробітників видалити з пристроїв TikTok

Відео дня

Як пише видання, влада Сполучених Штатів підозрює, що Китай через додаток збирає дані про користувачів.

Що відбудеться

Відзначається, що якщо це обмеження набуде чинності, американські компанії не зможуть розміщувати TikTok в магазинах додатків. Йдеться про Apple та інші компанії.

Як відзначає видання, в США також розглядають можливість прийняття Акта про надзвичайні економічні повноваження 1977 року, згідно з яким TikTok буде вважатися «незвичайною і надзвичайною загрозою національній або економічній безпеці США.

Історія конфлікту

На початку липня 2020 року державний секретар США Майк Помпео попередив про можливість заборони TikTok і ще цілого ряду китайських додатків.

Американські законодавці висловлювали побоювання з приводу того, що TikTok обробляє дані користувачів. Зокрема, їх турбують китайські закони, які зобов'язують місцеві компанії співпрацювати з розвідувальними службами КНР.

11 липня 2020 року американський технологічний гігант Amazon попросив своїх співробітників видалити з усіх пристроїв китайський додаток TikTok.

17 липня 2020 року з'явилася інформація про те, що компанія Facebook може запустити свій аналог TikTok в США і ще 50 країнах.