Фото ua.depositphotos.com

Країни ЄС почали консультації щодо восьмого пакету санкцій проти Росії за агресивну війну проти України. Російська металопродукція може потрапити до списку санкцій. Про це повідомив у Twitter кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

"Оскільки G7 все ще працює над деталями прайс кепів на нафту, то вона, ймовірно, не буде фігурувати в пакеті негайних санкцій ЄС проти Росії. Але швидше за все будуть санкції на хімікати, машинобудування, металопродукцію (вартість близько 12 млрд євро)", - повідомив Джозвяк. 

За даними західних ЗМІ з дипломатичних джерел, новий пакет санкцій можуть схвалити вже 6-7 жовтня, коли відбудеться засідання Євроради, а Європейська комісія внесе відповідні пропозиції вже наступного тижня. 

Відео дня

У березні в рамках четвертого санкційного пакету Європа заборонила імпорт більшості видів російської сталевої продукції. Однак напівфабрикати і ЗРС в список не потрапили (за винятком вироблених компаніями, на які поширюються прямі санкції). Тому Росія продовжує поставки цієї продукції в ЄС. Найбільшими споживачами російської металопродукції є Італія, Бельгія, Словаччина, Данія.