Проведення аукціонів заплановано на 31 травня / фото УНІАН Володимир Гонтар

Національний український оператор поштового зв'язку "Укрпошта" оголосила тендер в системі Prozorro на будівництво першого автоматизованого сортувального центру в Київській області з очікуваною вартістю 50 млн дол.

Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Читайте також"Укрпошта" втричі збільшила ліміт видачі готівки

Відео дня

"Від планів, кредитів та обговорень ми перейшли до конкретики й сьогодні оголосили тендер на будівництво першого за 42 роки автоматизованого сортувального центру "Укрпошти" в Київській області... Договір будівництва - під ключ до 50 мільйонів доларів, з гарантією та експлуатацією", - написав він.

За словами Смілянського, існують два варіанти реалізації цього проекту.

"Варіантів 2: інвестдоговір або довгострокова оренда з можливістю викупу з боку "Укрпошти", - повідомив гендиректор.

Згідно з інформацією в системі Prozorro, проведення аукціонів за двома варіантами заплановано на 31 травня.

Що цьому передувало

  • У лютому компанія повідомила, що почала пошук партнера для будівництва на Лівому березі в Києві першого автоматизованого сортувального центру.
  • У листопаді 2020 року Європейський банк реконструкції та розвитку затвердив кредит національному оператору поштового зв'язку «Укрпошта» у розмірі 63 млн євро на розвиток логістичної мережі та мобільних відділень для сільської місцевості.
  • У жовтні минулого року Європейський інвестиційний банк прийняв рішення виділити національному оператору поштового зв'язку "Укрпошта" 30 млн євро кредиту на будівництво трьох нових сортувальних центрів, 20 поштових депо і розвиток IT-інфраструктури.
  • Загальна вартість проекту розвитку логістичної мережі "Укрпошти «становить 112 млн євро, з них кредит ЄБРР - 63 млн євро, кредит ЄІБ – 30 млн євро і власні кошти "Укрпошти" – 19 млн євро.

"Укрпошта»

"Укрпошта" – національний поштовий оператор, що має найбільшу мережу в Україні - понад 11 тис.відділень.