Віктор Березенко

Міжнародні підприємства і організації, які заробляють мільярди на бізнесі в рф, своїм популізмом роблять внесок у вбивства тисяч мирних людей в Україні. Про це Віктор Березенко, засновник Інституту когнітивного моделювання, сказав на 31st Economic Forum, який нещодавно пройшов у польському Карпачі.

"Деякі міжнародні компанії певною мірою допомагають Україні однією рукою та роблять на цьому піар, у той самий час другою рукою вони продовжують заробляти мільярди на російському ринку. Статки у сотні й тисячі разів більше, ніж їхня допомога. Ми повинні зрозуміти, що такі популісти — не просто "сумлінні платники податків". Вони вкладають гроші у виробництво ракет, снарядів та куль, які вбивають українців, жінок, старих та дітей. Але коли біда прийде в їхній дім і почне забирати їхнє звичне життя, близьких та рідних, вони скажуть: "Життя несправедливе"",  —  заявив Віктор Березенко.

Відео дня
Віктор Березенко: Популізм міжнародного бізнесу вбиває мирних українців

Експерт особливо підкреслив, що несправедливим життя роблять саме популісти в політиці, бізнесі та релігії. Їхнє життєве кредо — "Нічого особистого, тільки бізнес". Вони підмінюють поняття і маніпулюють популістськими заявами про співпрацю з країною-агресором. Публічно оголошують про вихід з російського ринку, натомість вишукують будь-які лазівки, щоб лишитися в рф.

"Їхній популізм вбиває",  —  наголосив Віктор Березенко.