Фото УНІАН

Заарештовані активи ПрАТ "Вінницяпобутхім" у липні 2023 були передані в управління АРМА, а згодом за результатами конкурсу управляти активами компанії почала компанія Руслана Шостака та Валерія Кіптика "Крайтекс-Сервіс". Цей конкурс намагалась оскаржити компанія "МДМ", проте суд поставив крапку у справі, ухваливши рішення про законність конкурсу.

Так, Київський окружний суд 29 вересня ухвалив рішення, яке підтверджує, що конкурс АРМА з управління "Вінницяпобутхім" пройшов законно, йдеться в повідомленні компанії "Крайтекс-Сервіс". Там вважають, що таке рішення суду - цілком правомірне.

"29 вересня суддя Київського окружного адміністративного суду В.О. Журавель ухвалив рішення - не задовольнити позовну заяву ТОВ "МДМ" до Національної агенції України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) про скасування конкурсу на управління активами "Вінницяпобутхім", вважаючи її необґрунтованою", - повідомили у компанії.

Відео дня

Раніше "Крайтекс-Сервіс" було подано апеляцію на рішення Київського суду від 11.09.2023, який скасував результати конкурсного відбору АРМА.

Заарештовані активи ПрАТ "Вінницяпобутхім", акціонером якого є російське АТ "Невська косметика", у липні 2022 передані до управління АРМА. За результатом конкурсного відбору, право відновити роботу підприємства та стати управителем активів "Вінницяпобутхім" отримало ТОВ "Крайтекс-Сервіс".

"Компанія "Крайтекс-Сервіс" працює на ринку України понад 15 років та є однією з найбільших дістрібуційних компаній , що спеціалізується на дистрибуції товарів побутової хімії, косметики, засобів гігієни. Весь цей час "Крайтекс-Сервіс" співпрацює з транснаціональними постачальниками: Loreal, Henkel, Unilever, Beiersdorf, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, BIC, Schwarzkopf, "Біокон", "Ельфа" та іншими. За шість останніх років компанії вдалося збільшити товарообіг у три рази, а темпи приросту товарообігу щороку становлять понад 30%", - повідомили у компанії "Крайтекс-Сервіс".

Там наголосили, що у липні 2023 "Крайтекс-Сервіс" офіційно відновила виробництво товарів побутової хімії на потужностях заводу "Вінницябутхім", погасивши заборгованість заводу за комунальні послуги.

"Крайтекс-Сервіс" заплатив державі понад 13 млн грн. У АРМА зазначають, що "Крайтекс-Сервіс" є прикладом ефективного управління заарештованими активами.

Раніше у Вінниці українська компанія "Крайтекс-Сервіс" запустила виробництво на потужностях колишнього заводу "Вінницяпобутхім". Тут виготовляють пральні порошки, рідкі засоби для прання, миття та чищення, а також косметичні товари. Вінницький завод має 12 промислових ліній.