Фото УНІАН

Про це повідомив заступник глави Мінрегіону Лев Парцхаладзе на брифінгу.

«В Україні існує 55 ринків будівельної галузі, які регулюються застарілими нормативно-правовими актами. Тому Мінрегіон спільно з BRDO почали розробляти нове регулювання цих ринків і сподіваємося удосконалити нормативну базу в 2017 році», – сказав він.

Читайте такожВ Україні зросли обсяги будівництва

Відео дня

Водночас керівник будівельного сектора Офісу ефективного регулювання Олена Шуляк зауважила, що роботу будівельної галузі регулюють 986 документів, а Мінрегіон працюватиме над зміною 150 нормативно-правових актів.

«Інвентаризація виявила 150 регуляторних актів для будівельної галузі, які безпосередньо належать до компетенції Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ», – сказала Шуляк.

Як повідомляв УНІАН, Мінрегіон має намір змінити 28 будівельних норм (ДБН) для приведення їх у відповідність до сучасних стандартів упродовж двох років – до кінця 2018 року, розширивши перелік будівельних норм, пріоритетних до перегляду.

У листопаді 2016 року новим заступником міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ призначено Лева Парцхаладзе. Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко визначив пріоритетні завдання, якими займеться Парцхаладзе на новій посаді, а саме – дерегуляція та усунення корупції в будівельній сфері, упорядкування системи державних будівельних норм згідно з міжнародними практиками, а також залучення інвестицій.