Ілюстрація REUTERS

Офіційні рендери прийдешніх флагманських смартфонів Samsung Galaxy Note10 підтвердили відсутність у нових моделей фізичної кнопки для виклику віртуального помічника Bixby, але залишили відкритим питання щодо стандартного роз'єму для навушників.

Читайте такожСкоро анонс: Xiaomi почала рекламувати смартфон з чистимо Android

Але ось зараз у базі даних Федеральної комісії зі зв'язку США (FCC) були виявлені документи за підсумками сертифікаційних випробувань смартфонів Galaxy Note10. Серед них є живі знімки старшої моделі Galaxy Note10+, які дозволяють однозначно відповісти на це питання, пише itc.ua.

Відео дня

Як можна побачити, смартфон Samsung Galaxy Note10+ позбавлений стандартного роз'єму для навушників і єдиним варіантом проводового підключення останніх є порт USB-C, який можна побачити на нижньому торці разом з отвором мікрофона, гратами динаміка і слотом для стилуса S-Pen. Більш компактна модель поки не показалася на живих фото, але вкрай малоймовірно, що вона буде відрізнятися від старшої в цьому плані. Таким чином, Galaxy Note10 стане першою моделлю лінійки без стандартного роз'єму 3,5 мм.

фото sammobile.com
фото sammobile.com
фото sammobile.com

Але чутки вказують, що як свого роду компенсацію Samsung готує нові навушники c інтерфейсом підключення USB-C, які будуть входити в комплект поставки. Імовірно, це буде модель AKG з активною системою шумозаглушення.

Згідно з вимірюваннями, проведеними FCC під час сертифікаційних випробувань, довжина і ширина Galaxy Note10+ становлять, відповідно, 162,5 і 77,6 мм. Діагональ корпусу з урахуванням рамок — 177,8 мм, а діагональ екрана – 170,1 мм. Смартфон підтримує новітній Wi-Fi 6 або 802.11 ax, а також Bluetooth 5.0 і LTE. Але це, загалом, і так очікувано. Версія з 5G поки в сертифікаційних документах регулятора відсутня.