Samsung пояснила, як влаштована поворотна камера смартфона Galaxy A80

Не так давно в Україні почалися продажі смартфона Samsung Galaxy A80, який виділяється в першу чергу унікальною поворотно-висувною конструкцією блоку камери з трьох модулів, завдяки чому остання може виступати одночасно основною і фронтальною.

Читайте такожСмартфон Samsung Galaxy Note10 стані першим в лінійці без стандартного роз'ясненнями єму 3,5 міліметра

І ось зараз Samsung докладно і наочно пояснила, як влаштована ця камера, пише itc.ua.

Наочне уявлення про механізм дає ілюстрація нижче, яка описує п'ять основних етапів роботи механізму.

false

Як розповідає виробник, реалізація подібного поворотно-висувного блоку камери для смартфона вимагала використання двох моторів, але це ускладнювало механізм і робило його менш надійним. Обійти це конструктивне обмеження вдалося завдяки розробці оригінального механізму з блокуючими «зубцями», гаком і перемичкою. Він не потребує додаткових деталей і одночасно запобігає передчасному обертанню. Ця технологія спричинила оптимізацію двигуна таким чином, щоб він забезпечував вертикальне ковзання та обертання камери.

Щоб переконатися в стабільності та надійності механізму, поворотна камера Galaxy A80 була протестована в спеціальній лабораторії Samsung, де смартфони піддалися безлічі тестів, що відповідають різним сценаріям використання гаджета. Нижче ви можете бачити відеоролик з процесом тестування поворотних камер Galaxy A80.