При цьому деякі старі іконки використовуються вже десятиліттями / фото Windows

Microsoft оновила логотип своєї операційної системи Windows та значки для багатьох додатків зі складу ОС.

Читайте такожMicrosoft припиняє підтримку мобільної версії Windows

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Це оновлення назрівало вже давно, і першими модернізації зазнали значки Office. На даний час Microsoft переробила понад 100 значків в рамках багатьох продуктів, додаючи нові кольори, матеріали й зовнішній вигляд", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що це частина глобальніших зусиль з модернізації програмного забезпечення і сервісів Microsoft відповідно до набору принципів Fluent Design. І як зазначають в компанії, в процесі редизайну іконок "ми зіткнулися з двома серйозними творчими проблемами". По-перше, потрібно було "сигналізувати про інновації та зміни", зберігаючи при цьому знайомий клієнтам зовнішній вигляд. По-друге, потрібно було "розробити гнучку і відкриту систему проектування, щоб охопити цілу низку контекстів, залишаючись при цьому вірними Microsoft".

фото Windows

Більшість змін значків не мають капітального характеру, а являють собою незначні корективи, які роблять іконки більш послідовними та гармонійними. Схоже, що Microsoft зосереджує частину своїх зусиль по проектуванню на усунення проблеми з іконками Windows. Річ у тому, що Windows 10 містить безліч погано поєднуються значків, що проявляються в налаштуваннях і додатках. При цьому деякі старі іконки використовуються вже десятиліттями.

Windows 10X є частиною розв'язання цієї проблеми. Компанія показала злегка змінений логотип Windows в рамках свого анонсу Windows 10X на початку цього року. Версія Windows 10X призначена для пристроїв з двома екранами, і у неї навіть є нове меню "Пуск" і більше немає живих плиток.

фото Windows

Наявний логотип Windows, який використовується в Windows 8 та Windows 10, має плоский колір, в той час як новий логотип більше нагадує синій градієнт, кожна чверть якого відрізняється відтінком. Microsoft також коригує інші галузі Windows 10X, включаючи способи швидкого доступу до панелі налаштувань, центру повідомлень та інше.

Робота з іконками Microsoft і Fluent Design - це поступовий процес, який буде тривати протягом 2020 року.