Громадяни повертаються до користування 'Укрпоштою', яка втратила 500 мільйонів гривень

"Укрпошта" за перший місяць війни втратила понад 500 млн грн доходів.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

"Основне падіння прийшлось на письмову кореспонденцію, яка майже припинилась. Падіння імпорту склало 85%, експорту 65%, та падіння обсягів по внутрішнім посилкам склало близько 80%. Також впала кількість сплачених комунальних платежів. Позитивні новини в тому, що внутрішні посилки відроджуються та показують позитивну динаміку як і експортні відправлення", – зазначив він.

Відео дня

За словами Кубракова, зараз ситуація починає стабілізуватися. Громадяни повертаються до послуг "Укрпошти", зокрема, сплачуючи комунальні платежі та підтримуючи інфраструктурні компанії.

Міністр нагадує: "Укрпошта" – це тисячі працівників, які трудяться щодня, в тому числі й заради того, аби українці отримували гуманітарну допомогу чи замовлені ними в Інтернет-магазинах товари першої необхідності.

Тим часом складна ситуація склалася у ДП МА "Борисполі". Це підприємство також зазнало значних збитків.

"Олексій Дубревський, генеральний директор "Борисполя", весь час продовжував свою роботу в аеропорту. Наразі усі процеси там координуються зі Збройними силами України. За попередніми підрахунками маємо втрати на 3,5 млрд грн", – заявив Кубраков.

Міністр провів зустрічі з керівниками "Укрпошти" та "Борисполя", і за їхніми підсумками зазначив, що обидва підприємства змогли захистити критичну інфраструктуру.

"До перемоги ми не можемо розказати про всі маленькі та великі геройства наших людей, кожного на своєму місці. Ми пройшли один етап цієї війни, і далі всі працюємо на перемогу, вчимося жити, розвиватися, будувати всупереч задумам військових злочинців", – підкреслив Кубраков.