"Укрпошта" продає 30 непрофільних об'єктів / фото УНІАН

Національний оператор поштового зв'язку «Укрпошта» виставив на продаж в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» 30 об'єктів нерухомості із загальною стартовою ціною 82,6 млн грн. Про це повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожУкраїнці почали більше замовляти онлайн: «Нова пошта» і Cainiao Network запустили доставку посилок з Китаю

Згідно з повідомленням, повний перелік об'єктів для продажу можна знайти на офіційному веб-сайті компанії.

Відео дня

Зокрема, «Укрпошта» виставила на продаж одним лотом дві розташовані поруч у Києві турбази в "Конча-Заспі"; турбази на узбережжі Азовського моря в селі Ялта Донецької області та в Бердянську, передмісті Дніпра і в Чернігівській області, а також виробничі приміщення у Львові біля залізничного вокзалу, приміщення в Боярці.

У компанії підкреслили, що дата початку аукціону в системі «Прозорро.Продажі» буде повідомлена за кожним лотом окремо.

Продаж 30 об'єктів є першим етапом стратегії компанії з продажу непрофільних активів. На другому етапі державна компанія виставить на продаж 62 об'єкти, вартість яких оцінена в 189 млн грн.

Всього «Укрпошта» проведе незалежну оцінку 801 об'єкта нерухомого майна (крім земельних ділянок), які не використовуються в господарській діяльності компанії.

За словами генерального директора компанії Ігоря Смілянського, отримані кошти будуть спрямовані на розвиток компанії.

«Отримані від продажу кошти будуть інвестовані в ремонти, оренду нових і кращих приміщень, будівництво нових сортувальних центрів та оновлення іншої інфраструктури», - цитує прес-служба його слова.

Як повідомляв УНІАН, «Укрпошта» в першому кварталі 2020 року скоротила чистий прибуток у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 60% - до 89,5 млн грн з 221,4 млн грн.

Довідка УНІАН. «Укрпошта» - національний поштовий оператор, що має найбільшу мережу в Україні – 11 тис. відділень.