Гройсман пообіцяв за місяць вирішити питання з «євробляхами» / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв за місяць врегулювати питання з автомобілями з європейської реєстрацією, на яких їздять українці без відповідного митного оформлення, у разі делегування парламентом уряду відповідних повноважень.

Читайте такожМитниці ускладнили ввезення до України авто на "євробляхах"

Про це Гройсман заявив під час засідання уряду.

Відео дня

«Уряд не може це врегулювати власним рішенням. Це має вирішувати український парламент. Але якщо парламент делегує це право уряду - я обіцяю, що за один місяць ми його врегулюємо справедливо», - сказав він.

Гройсман зазначив, що на даний момент парламент думає про спосіб вирішення даного питання.

Як повідомляв УНІАН, з осені 2017 року власники автомобілів з іноземною реєстрацією у багатьох регіонах України проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити ціну розмитнення автомобіля і не чинити тиск на власників транспортних засобів з єврономером.

Згодом у Державній фіскальної службі повідомили про початок розслідування митними органами Литви на запит українських колег щодо законності ввезення та використання на території нашої країни транспортних засобів з литовської реєстрацією.

У ДФС раніше повідомляли, що станом на початок лютого в Україні знаходиться майже 425,4 тисячі транспортних засобів з іноземною реєстрацією, з яких понад 246,4 тисячі з порушенням терміну перебування.

Протягом 2017 року Україну було завезено 958,5 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією.