З 1 січня 2019 року всі двосторонні дозволи будуть видаватися під потрійним контролем \ Фото УНІАН

Польща виділила додаткові 3 тис. транзитних та тисячу двосторонніх дозволів на перевезення для українських вантажівок.

Читайте такожУкраїна домовилася з Польщею про додаткові дозволи на вантажоперевезення

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на свой сторінці у Facebook. Він уточнив, що відповідної згоди досягнуто під час телефонної розмови з з міністром транспорту Польщі Анджеєм Адамчуком.

Відео дня

«Щойно завершили телефонну розмову з польським колегою, міністром транспорту Анджеєм Адамчуком. Як і обіцяли друзі-поляки, українські вантажівки не будуть стояти на українсько-польському кордоні: виділено додатково 3 тисячі транзитних дозволів та одну тисячу двосторонніх, що вистачить закрити потреби на автоперевезення до кінця року і виконати контрактні зобов’язання українських компаній перед контрагентами з ЄС», - написав Омелян.

Міністр пояснив, що з 1 січня 2019 року всі двосторонні дозволи будуть видаватися під потрійним контролем: міністерства, транспортної інспекції та АСМАП.

«Домовилися, що з 2019 року пріоритетом визначаємо залізничне сполучення: як пасажирське, так і вантажне. Що важливо, в питанні залізничних тарифів будемо виходити з паритету і досягнення максимальної економічної привабливості для клієнтів контейнерних потягів з Китаю та двосторонніх перевезень», - додав Омелян.

Як повідомляв УНІАН, Польща вирішила з 1 січня закрити пішохідний перехід «Угринів – Долгобичув» на Львівщині.

Відтепер через цей пункт пропуску діятиме лише для автотранспорту.