УЗ створила оновлений орган, який має протидіяти корупції / фото УНИАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» 22 січня повідомила про початок роботи Департаменту економічної та інформаційної безпеки, який очолив співробітник СБУ Олег Назарук.

Читайте такожСправа про розкрадання 90 мільйонів «Укрзалізниці»: НАБУ повідомило про підозру помічнику нардепа

Раніше його підозрювали у вимаганні та отриманні хабара за кришування «бурштинового бізнесу», пише «Залізниця без корупції».

Відео дня

Новостворений підрозділ, який займався питаннями економічної безпеки, вже існував в структурі Департаменту безпеки. Тепер же УЗ створила оновлений орган, який має протидіяти корупції і розкраданням в «Укрзалізниці».

За інформацією ZБК, Департамент економічної безпеки УЗ очолив Олег Назарук. Його декларація як кандидата на посаду директора Департаменту економічної та інформаційної безпеки була оприлюднена 13 січня 2019 р.

В серпні минулого року Олег Назарук був призначений заступником директора Департаменту безпеки “Укрзалізниці”. До цього він працював в Управліннях СБУ в Рівненській та Житомирській областях.

Раніше ЗМІ звинувачували Олега Назарука в «кришуванні» нелегального бурштинового бізнесу на посаді заступника керівника Управління СБУ в Рівненській області. В грудні 2015 року щодо нього було відкрите кримінальне провадження за фактом вимагання та отримання хабара.

Загалом йому закидали організацію поборів в сумі близько $75 тис. на день від «бурштинового бізнесу». Проте невдовзі підозра була скасована через суд.

В період з 2016 по серпень 2018 років в реєстрі електронних декларацій відсутні декларації Назарука.

Згідно з поданою в січні декларацією, у власності та співвласності родини Назаруків перебуває будинок на 182 кв. м , чотири ділянки на 10,3 тис. кв. м та виробничі приміщення загальною площею 1,2 тис. кв. м.

Також у праві користування родини знаходяться два будинки загальною площею 292 кв. м, квартира на 34 кв. м та три земельні ділянки на 3,1 тис. кв. м.

Олегу Назаруку належить елітний Mercedes-Benz Е250 2015 року випуску, який коштує близько мільйона грн. Дружині належить BMW Х4, також 2015 року. Вартість цього авто становить близько 1,1 млн грн. Обидва автомобілі придбані в 2015 року, незадовго до початку слідства проти Назарука.

Сукупний сімейний дохід Назаруків за 2018 рік становить 1,15 млн грн. З них 91 тис. грн Олег Назарук отримав в управлінні СБУ в Житомирській області, а 376 тис. грн в «Укрзалізниці».

Подружжя має 1,8 млн грн готівкою в різних валютах та 760 тис. грн на рахунках в банках. Також дружина посадовця Ірина Юхименко-Назарук є співвласницею ТОВ «Стемп» та ТОВ «Бравас В», в яких має частки статутних капіталів у розмірі 2,2 млн грн.

Під час обрання керівника Департаменту економічної та інформаційної безпеки «Укрзалізниця» не проводила публічного конкурсного відбору претендентів. Рішення про призначення директорів департаментів приймається правлінням компанії.