"Богдан" підписав угоду з "Електроважмаш" за програмою імпортозаміщення / фото УНІАН

Компанія "Богдан Моторс", що входить до корпорації "Богдан", оснастила свої тролейбуси електродвигунами українського виробництва харківського підприємства "Електроважмаш".

Читайте такожУ Києві з'єднання явився новий нічний тролейбусний маршрут

Про це повідомила прес-служба корпорації "Богдан".

Відео дня

"Всі електричні двигуни для тролейбусів "Богдан" виробляють на харківському державному підприємстві "Електроважмаш". Така кооперація дозволила компанії перейти на замкнутий цикл виробництва. Важливо, що взаємодія підприємств сприяє зміцненню економіки, фінансового розвитку регіонів і підвищує зайнятість населення. Спільно виробники створюють додаткові робочі місця і платять податки до бюджетів усіх рівнів, у тому числі місцевих", - йдеться в повідомленні компанії.

Зазначається, що "Богдан" у 2018 році підписав угоду з "Електроважмаш" для виконання програми імпортозаміщення.

"Харківські фахівці з "нуля" запустили виробництво електродвигунів для тролейбусів", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що "Богдан Моторс" у цьому році виграв тендери на постачання тролейбусів в Київ, Харків та Суми в рамках програми "Міський громадський транспорт в Україні", яка фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку. Ці міста цього року отримають низькопідлоговий транспорт з електродвигунами харківського держпідприємства.

Як повідомляв УНІАН, корпорація "Богдан" виготовила перший кузов для електробусів французької компанії Bluebus в рамках виконання нового контракту. Bluebus проводить випробування кузова, після чого почнеться серійне виробництво на Луцькому заводі "Богдан".