Volkswagen випустить електричний кросовер / фото Volkswagen

Компанія Volkswagen опублікувала тизерне зображення інтер'єру свого нового концептуального кросовера - Roomzz. Прототип буде показаний публіці на автосалоні в Шанхаї в середині квітня.

Читайте такожVolkswagen планує зробити електромобіль вартістю менше 20 тисяч євро

Серійна версія концепту стане найбільшою моделлю в лінійці I. D. і отримає електричну силову установку, пише Autonews.

Відео дня

Кросовер оснастять цифровою панеллю приладів і кермом незвичайної форми. Судячи з усього, кермо зможе забиратися при активації автономного режиму. Очікується, що Roomzz оснастять безпілотною системою четвертого рівня. Це означає, що машина здатна їхати повністю самостійно, але при цьому водій в будь-який момент може взяти керування на себе.

Що стосується екстер'єру, то Volkswagen Roomzz I. D. отримає аеродинамічний кузов з вивіреними лініями, а також тонкі світлодіодні елементи оптики. Всі технічні характеристики машини поки тримають у секреті.

фото Volkswagen

Першою серійною моделлю, яка увійде в «зелене» сімейство I. D., стане компактний хетчбек. Серійне виробництво автомобілів почнеться в листопаді 2019 року. За попередніми даними, слідом за ним Volkswagen випустить «зелений» кросовер, мінівен і, можливо, флагманський седан, який стане ідеологічним наступником моделі Phaeton.

Хетчбек оснастять єдиним 170-сильним електромотором, який запускатиме в рух задню вісь. Залежно від ємності блоку акумуляторів новинка зможе проїжджати без підзарядки батарей від 330 до 550 кілометрів.