На покупку нових приміських електричок хочуть витратити $110 мільйонів / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" планує цього року розпочати пілотний проект з придбання нових поїздів для Запорізької та Дніпропетровської областей спільно з Європейським інвестиційним банком.

Читайте такожУкрзалізниця хоче реформувати приміські електрички

Про це повідомила прес-служба компанії з посиланням на главу відомства Євгена Кравцова.

Відео дня

"Щодо приміських поїздів, то для "Укрзалізниці" суттєвим є питання не так званого латання дірок, чим ми займаємося, а пошук оптимального рішення, яке дозволить розв'язувати проблеми приміського сектору. Саме тому плануємо цього року розпочати пілотний проект в Запорізькій і Дніпропетровській областях спільно з Європейським інвестиційним банком щодо придбання нових поїздів", - цитує прес-служба Кравцова.

За його словами, близько 110 мільйонів доларів буде спрямовано на придбання приміських поїздів для цих областей.

"Подібна програма вже успішно реалізується для оновлення міського громадського транспорту, і впевнені, що розширення практики на приміський сектор також принесе позитивні результати для розвитку пасажирської логістики в Україні", - зауважив Кравцов.

Також він підкреслив, що в умовах децентралізації компанії необхідно включення місцевої влади в питаннях розвитку приміських перевезень.

"Рівень дохідності від приміських поїздів на сьогодні є дуже низьким - 25-30% від операційних витрат на організацію перевезень. Паралельно з цим, згідно з Програмою розвитку пасажирських перевезень в Україні, стратегією Міністерства інфраструктури України та європейськими директивами, партнерами "Укрзалізниці" з розвитку приміських перевезень повинні виступати органи місцевої влади. Тільки така кооперація може стати поштовхом до оновлення приміських поїздів по всій Україні", - зауважив Кравцов.

Також керівник компанії розповів, що "Укрзалізниця" вже третій рік реалізує програму з проведення капітально-відновлювальних ремонтів електричок, і цього року заплановано повністю відновити понад 100 поїздів.

Як повідомляв УНІАН, "Укрзалізниця" за підтримки Києва готова повернути на свій баланс міську електричку та інтегрувати її в проект Kyiv City Express.