Володимир Омелян / Фото УНІАН

Проблема з нестачею локомотивів для експорту зернових в піковий період повинна бути вирішена системно, і Мініфраструктури над цим вже працює.

Про це, відповідаючи на питання журналіста OBOZREVATEL в ході спільного брифінгу з представником президента в уряді Андрієм Герусом, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян. Чиновник заявив, що Міністерство найближчим часом ухвалить відповідні рішення, в тому числі й кадрові.

"Про локомотивну тягу, в діяльності будь-якої державної компанії або в формуванні державної політики має бути система. Не можна на швидку руку будувати дороги, не можна на швидку руку виробляти локомотиви. Якщо є чітке бачення, що ми зробили підписавши контракт з General Electric, щоб замінити існуючу на УЗ теплову тягу, те ж буде з электролокомотивами", – відповів Омелян.

Відео дня

"Якомога швидше має бути підписаний контракт з провідним світовим виробником електролокомотивів для потреб УЗ і, можливо, інших видів транспорту в Україні. Це системне вирішення проблеми, щоб кожен рік в пікові місяці ми не скаржилися на те, що локомотивів не вистачає", – додав він .