Ілюстрація / REUTERS

Світові продажі електромобілів в липні 2019 року впали вперше в історії після того, як Китай скоротив субсидування покупок електрокарів, хоча загалом спростив придбання авто.

Читайте такожSmart показала, як виглядатимуть її майбутні електрокари

Про це повідомляє Сегодня.uа з посиланням на дані інвесткомпанії Sanford C. Bernstein.

Відео дня

"Зокрема, реалізація авто з електродвигунами впала на 14% – приблизно до 128 тисяч. Серед цього знизилися продажі в Китаї та Північній Америці, при цьому в Європі вони збільшилися", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найзначніші продажі в липні були зафіксовані в американської Tesla Inc. (близько 20 тисяч авто) і китайської BYD Co. (близько 16 тисяч), далі слідують німецька BMW (приблизно 9 тисяч) та ще одна китайська компанія BAIC (близько 8 тисяч).

Як повідомляє Bloomberg, у січні-липні 2019 року ринок глобальний ринок електромобілів зріс на 35%. За оцінкою Sanford C. Bernstein, за підсумками всього поточного року підйом може становити 23-48% – відповідно до 2,4-2,9 мільйона авто.

"Як і очікувалося, темпи зростання ринку впали в липні на тлі скорочення субсидій. Попри передбачуване короткострокове ослаблення ринку в другому півріччі 2019 року, ми залишаємося позитивними щодо довгострокового попиту на електромобілі", – підкреслюють інвестаналітики.

Раніше в Україні також підбили підсумки січня-липня на авторинку. Як з'ясували фахівці "Укравтопрому", українці продовжують скуповувати електрокари. Втім, 91% придбаних українцями електромобілів – вживані.