Електричний кросовер побудують на базі купеподібного концепту ID. Crozz / фото Volkswagen

Німецький автовиробник Volkswagen розповів, що новий електричний кросовер на базі концепту ID. Crozz представлять наступної весни. Цього року компанія привезла на автосалон до Франкфурта передсерійний прототип у камуфляжі.

Читайте такожФранкфуртський автосалон: чим здивували світові гіганти - найцікавіші новинки (фото)

Як розповіло Automotive News джерело, близьке до виробника, новинку назвуть так само, як ID.3, який дебютував напередодні, з тією лише різницею, що кросовер отримає індекс 4, передає motor.ru.

Відео дня

Електричний кросовер побудують на базі купеподібного концепту ID. Crozz, який дебютував на Франкфуртському автосалоні у 2017 році. Два роки потому на виставку привезли передсерійний прототип, закритий камуфляжем. Серійна версія, очікувано, буде менш футуристичною — наприклад, лінія даху не буде такою похилою, а сам кросовер більше нагадуватиме хетчбек.

Новий кросовер ID.4 оснастять приблизно так само, як і ID.3. У список опцій увійдуть і проекційний дисплей, який дублюватиме інформацію з приладової панелі на лобове скло. Архітектура буде та ж, що й в електричній п'ятидверці — модульна платформа MEB, спеціально розроблена для електромобілів концерну.

Щодо силової установки поки інформації немає — концепт 2017 року оснащували 306-сильним електромотором, запас ходу становив близько 500 кілометрів. Сам виробник говорив, що серійний кросовер, на відміну від ID.3, може отримати два мотори, по одному на кожну вісь, сумарною потужністю близько 300 кінських сил.

Виробник обіцяв представити модель вже наступної весни. В такому випадку виробництво зможуть запустити вже до літа, а до кінця 2020 року перші партії вирушать в дилерські центри. Оскільки ID.3 продаватиметься тільки на європейських ринках, новий кросовер може стати першою електричною моделлю для ринку Америки. Виробництво, як очікується, налагодять на новому заводі марки в Чаттануга.

Напередодні офіційно представили «молодшу» модель з сімейства ID — електричний хетчбек з індексом 3. Автомобіль буде доступний в 150 - або 240-сильній модифікації, запас ходу, залежно від батареї становитиме 330, 420 або 550 кілометрів. Першою на ринку з'явиться потужніша версія — стартова ціна становить 40 тисяч євро, а весь 30-тисячний тираж вже розпроданий.