Ілюстрація REUTERS

На виставці у Франкфурті китайський бренд Hongqi показав прототип S9, який раптово може стати найшвидшим на планеті. Бренд Hongqi, що входить в концерн FAW, відомий в першу чергу своїми лімузинами. Однак, у Франкфурті Hongqi вирішили продемонструвати принципово іншу сторону розвитку компанії.

Читайте такожФранкфуртський автосалон: чим здивували світові гіганти - найцікавіші новинки (фото)

Як пише motor1, середньомоторне купе під назвою S9 поки що вважається прототипом, але, очевидно, має серйозний ринковий потенціал. Відомо про нього поки мало: озвучено, наприклад, що силова установка Hongqi S9 складається з 4,0-літрового V8 і електромотора і розвиває близько 1 400 к. с.

Відео дня

Динамічні характеристики купе з композитним кузовом вражають ще більше: якщо вірити виробникові, до 100 км/год S9 здатний розігнатися за 1,9 секунди. Це практично на півсекунди швидше, ніж Bugatti Chiron і майже на секунду менше, ніж у китайського ж гіперкара з електромотором Nio EP9, рекордсмена Нюрбургрінга, або представленого недавно Porsche Taycan Turbo S.

За чутками, S9 повинен стати технологічним флагманом, який очолить просування "Червоного прапора" на ринки європейських країн. Крім урядових лімузинів і гіперкарів, китайці мають ще декілька моделей цілком цивільних кросоверів і вже нібито готують їх до виходу в Старий світ.