Ілюстрація REUTERS

Компанія Subaru опублікувала список автомобілів для Токійського автосалону, який відкриється в кінці жовтня. Японська марка представить на мотор-шоу прототип універсала Levorg другого покоління, «прощальну» версію «зарядженого» седана WRX STi, а також ряд інших новинок.

Читайте такожSubaru показала оновлену Impreza (фото)

На єдиному тизері Subaru Levorg Prototype видно великий спойлер на двері багажного відділення, горизонтальні задні ліхтарі зі зміненою графікою, а також інші ручки дверей. Не виключено, що ряд зовнішніх елементів Levorg запозичить у прототипу Viziv Tourer, який був представлений в 2018 році на Женевському автосалоні, пише Autonews.

Відео дня

У серійної моделі другого покоління застосують нові технології, в тому числі, систему напівавтоматичного управління. Про двигуни товарного універсалу поки немає даних. Нинішній Subaru Levorg укомплектований 1,6-наддувним літровим бензиновим агрегатом потужністю 170 кінських сил. Також доступний 2,0-літровий мотор з віддачею 300 кінських сил. Обидва двигуни працюють з варіатором і повним приводом.

фото Subaru

Крім того, Subaru покаже в Токіо спеціальну версію седана WRX STi під назвою EJ20 Final Edition. Цим автомобілем японська марка попрощається зі знаменитим двигуном EJ20, випуск якого скоро буде припинений. Це покоління опозитних чотирициліндрових моторів дебютувало 30 років тому на Legacy, а потім ними оснащувалися різні моделі Subaru, в тому числі гоночні автомобілі.

Нинішня топова версія агрегату на седані WRX STi видає 308 кінських сил. Варіант EJ20 Final Edition отримає пам'ятну табличку на моторі і 19-дюймові золотисті колісні диски BBS. Спецверсія вийде обмеженим тиражем у 555 примірників.

Крім того, на стенді Subaru в Токіо буде концептуальний кросовер Viziv Adventure, позашляховик XV Advance, а також оновлений хетчбек Impreza Sport, до складу базового обладнання якого увійшов комплекс систем безпеки EyeSight.