Ілюстрація REUTERS

Аналітичне агентство JATO Dynamics опублікувало дані щодо європейських продажів нових автомобілів за вересень і дев'ять місяців поточного року. Згідно зі звітом, за минулий місяць було реалізовано 1,28 мільйона автомобілів, а найпопулярнішими моделями стали Volkswagen Golf і Opel Corsa. При цьому Tesla Model 3 посіла перше місце в рейтингу електрокарів, а в загальному списку — 11-те.

Читайте такожTesla дозволили збирати електромобілі в Китаї

У вересні 2019 року європейський ринок зріс на 14,4 відсотка порівняно з аналогічним періодом 2018-го, але в річному численні знизився на 1,6 відсотка, пише motor.ru. При цьому в одній тільки Німеччині зафіксовано зростання в 22,4 відсотка, до 245 тисяч автомобілів.

Відео дня

Найбільшою популярністю у європейців користуються автомобілі з бензиновими двигунами: їх частка у вересні цього року становила 59 відсотків, а роком раніше — 58 відсотків. За ними йдуть дизельні (29 і 33 відсотки в і 2018 2019 році відповідно) і «зелені» машини. До списку останніх включені звичайні гібриди і ті, що заряджаються, а також електрокари. Частка таких автомобілів в загальному обсязі продажів — 10 відсотків. Найпопулярніші батарейні машини — Tesla Model 3, Renault Zoe і Nissan Leaf.

false

Класифікація за ринковим сегментом показує, що найбільшу частку ринку між собою поділили кросовери (39,2 відсотка), субкомпактні моделі (18,9 відсотка), компакти (17,3 відсотка), сітікари (7,5 відсотка) і середньорозмірні легковики на зразок BMW 3 Series (7,1 відсотка). Частка люксових автомобілів — 0,2 відсотка.

У топ-25 найбільш продаваних європейських моделей увійшли Volkswagen Golf, Opel Corsa, Renault Clio, Mercedes-Benz A-Class і Ford Fiesta. Замикають список Volkswagen Polo, Renault Duster, Hyundai Tucson, BMW 3 Series і Ford Kuga.