Низка авіакомпаній призупинив польоти в Китай \ pinterest.com

Обмеження авіаперевезень через загрозу поширення китайського коронавірусу призведе до скорочення світового пасажиропотоку в 2020 році на 0,6%, незважаючи на раніше прогнозоване зростання.

Читайте такожЧерез смертельний коронавірус 70 авіакомпаній відмовились від рейсів у Китай

Про це йдеться в доповіді Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), передає kommersant. Згідно з прогнозом IATA, світовий трафік через поширення коронавіруса впаде на 4,7%, що стане першим зниженням загального пасажиропотоку з часів фінансової кризи 2008 року. В асоціації заявляють, що це призведе до того, що авіакомпанії втратять $29,3 млрд. «Зниження вартості палива може допомогти компенсувати деякі грошові втрати. Це буде дуже важкий рік для авіакомпаній», - заявив глава IATA Олександр де Жюньяк.

Відео дня

На 13% скоротиться пасажиропотік у авіакомпаній, що працюють в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, у підсумку вони втратять близько $27,8 млрд. Китай втратить $12,8 млрд. Авіакомпанії, чиї літаки літають за межами регіону, втратять приблизно $1,5 млрд.

IATA повідомляє, що для прогнозу використовувався сценарій, згідно з яким економічний вплив коронавіруса буде схожим на той, що викликав SARS (важкий гострий респіраторний синдром) у 2002-2003 роках. Тоді спалах вірусу призвів до різкого спаду показників, але потім пішов швидкий ріст.

Як повідомляв УНІАН, низка європейських авіакомпаній оголосила про припинення авіарейсів в Китай через спалах смертельного коронавіруса.