Ілюстрація REUTERS

Компанія Toyota оголосила про припинення виробництва автомобілів на п'яти японських заводах у квітні. Причиною такого рішення стала не пандемія коронавірусу, через яку раніше закрилися більшість європейських підприємств, а різке падіння продажів.

Читайте такожУ перший тиждень карантину різко зросли продажі нових авто: названі причини ажіотажу

Про це повідомляє motor.ru з посиланням на Automotive News.

Відео дня

У квітні припинить роботу підприємство в Хамурі, де налагоджено випуск вантажівок Hino. З 3 по 7 квітня режим простою буде введений на заводі в Такаоке, де збирають Corolla і RAV4, і на фабриці в Цуцумі – там виробляють «Пріуси», гібридні Lexus ES і седани Camry. Випуск Land Cruiser 200, Land Cruiser Prado, 4Runner, Lexus GS і Lexus LX у Тахарі призупинять на тиждень, з 3 по 10 квітня. В ті ж дати не будуть випускати Lexus CT, NX і UX в Кюсю.

У зв'язку з зупинкою конвеєрів загальний обсяг випуску автомобілів Toyota скоротиться приблизно на 36 тисяч штук. Разом з тим японський бренд вводить тимчасові обмеження на експорт Toyota Prius і 4Runner, а також на ряд моделей Lexus.

За оцінками експертів, у 2020 році ринок нових автомобілів обрушиться – цей рік стане найгіршим для автовиробників з часів кризи 2008 року.

Раніше повідомлялося, що в лютому світові продажі машин скоротилися на 19,9 відсотка, до 5,077 мільйона примірників. За підсумками перших двох місяців 2020 року реалізація нових автомобілів у світі становила 11,565 мільйона одиниць, що на 14,8% менше торішнього результату за той же період.