Аеропорт «Київ» (Жуляни) має намір оголосити новий тендер на реконструкцію привокзальної площі аеропорту. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник гендиректора аеропорту «Київ» Олексій ЯКОВЕЦЬ.
«Наступного понеділка буде опубліковано два тендери - на реконструкцію існуючої привокзальної площі й на реконструкцію зовнішніх інженерних мереж», - сказав він.
За його словами, проектування цих робіт завершено і перебуває на стадії держекспертизи.
Як зазначив О.ЯКОВЕЦЬ попередні тендери на реконструкцію площі, а також пасажирського терміналу і паркінгу не були проведені, оскільки не були готові їх проекти. «Ми повинні були вже в липні приступити до реконструкції, проте кошти в 2010 р. не були виділені з об'єктивних причин, тому проект не був готовий», - сказав він.
Як повідомляв УНІАН, комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) у вересні 2010 р. оголосило тендер на роботи з реконструкції існуючого пасажирського терміналу, привокзальної площі та паркінгу на 200 автомобілів біля аеропорту. Термін проведення робіт - листопад 2010 р. - червень 2011 р.
У квітні 2010 р. заявлялося, що аеропорт «Київ» (Жуляни) має намір інвестувати 430 млн. грн. у будівництво нового міжнародного пасажирського терміналу аеропорту, який планується ввести в експлуатацію до проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Наприкінці року вже планувалося почати будівельні роботи. Завершення будівництва заплановано на кінець 2011 року.
Також паралельно з будівництвом нового терміналу аеропорт планував провести реконструкцію існуючого терміналу.
Довідка УНІАН. У міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни) ведуться роботи, передбачені Генеральним планом підготовки України до Євро-2012.
До проведення реконструкції аеродром був придатний до експлуатації повітряних суден типу Як-42 із обмеженнями за масою та інтенсивністю польотів, а також Ан-24, Як-40. Аеровокзал має пропускну спроможність 300 пасажирів на годину. Після реконструкції аеродрому аеропорт зможе приймати великі літаки типу В-737 й нижчі за класом.
У жовтні 2009 р. було завершено роботи з реконструкції злітно-посадкової смуги (ЗПС), рулівних доріжок, перону Міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни). Нова ЗПС аеропорту становить 2310 метрів, побудовано 3 рулівних доріжки.
В аеропорту обслуговують чартерні, приватні рейси та регулярні рейси авіакомпаній «Хорс» (Київ-Сімферополь), «Мотор Січ» (Київ-Запоріжжя, Київ-Сімферополь). Із кінця березня 2011 р. у «Жуляни» перебазується лоу-кост перевізник «Візз Ейр Україна».