Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України підтримав розпорядження про продовження до 2030 року стратегії відродження вітчизняного авіабудування, яка раніше була затверджена на період до 2022 року.

Читайте такожВ "Антонові" назвали вартість добудови іншого літака "Мрія"

Таке рішення Кабмін прийняв під час сьогоднішнього засідання.

Відео дня

Як повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко в ході засідання, реалізація стратегії сприятиме розробці та затвердженню державної цільової науково-технічної програми розвитку авіапромисловості на період 2020-2030 років.

"Проект розпорядження передбачає актуалізацію стратегії відродження вітчизняного авіабудування на період до 2022 року. Зокрема, зміна до плану заходів щодо її виконання та продовження її реалізації. Сама реалізація стратегії сприятиме розробці та затвердженню державної цільової науково-технічної програми розвитку авіапромисловості на період 2020-2030 років", - сказав він.

Також, за словами Петрашка, стратегія передбачає здійснення розробки нових транспортних літаків, вертольотів і безпілотників.

Крім того, передбачається добудова незавершених літаків Ан-140, Ан-74, Ан-32П на Харківському авіаційному виробничому підприємстві.

"Також організація модернізації та виробництва вертольотів Мі-2 МСБ та Ми-8 МСБ. А також сертифікація авіаційної техніки за нормами Європейського агентства авіаційної безпеки", - зазначив він.