Укравтодор уже розчистив 200 км доріг у Київській, Чернігівській та Сумській областях

Після розмінування деокупованих територій на півночі України Укравтодор очистив близько 200 км доріг та забезпечив проїзд 6 мостами.

Про це повідомило відомство у мережі Facebook.

"90% траси М-06 Київ – Чоп, котру російські загарбники перетворили на цвинтар знищеної техніки, у Київській області очищено", – йдеться у повідомленні.

Відео дня

На Київщині відновлювальні роботи ведуться і поблизу села Стоянка, де було підірвано міст. Також відкрито рух переправою на дорозі Р-02 у селі Катюжанка і розпочато прибирання автомобільної дороги М-07 Київ - Ковель. 

Крім того, Укравтодор відновив сполучення Ірпеня, Бучі і Ворзеля зі столицею. Відкрито рух тимчасовою переправою в Романівці на трасі Р-30. У самому місті Ірпінь щоденно прибирають вулиці та дороги міста. Вже зараз очищено 99 кілометрів вулиць населеного пункту. 

"Вже найближчим часом почнемо прибирати вулиці Бучі, Гостомеля, Макарова та Бородянки. Очікуємо завершення розмінування", – звітують у відомстві.

А на Чернігівщині відновлено тимчасовий міст на дорозі Р-83 у місті Сосновськ. Забезпечено проїзд через понтонну переправу у селі Політрудня на дорозі Н-28 Чернігів – Городня – Сеньківка.

За інформацією Укравтодору, розпочато влаштування тимчасових переправ на дорозі Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів біля сіл Смолин та Якубівка. Також ведеться генеральне прибирання основного маршруту з Чернігова до столиці –  траси М-01 Київ – Чернігів. Тут очищено 8 кілометрів.

"На черзі — очищення автошляху Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч біля села Киселівка. Чернігівські дорожники продовжують обстеження інфраструктури і оперативно шукають способи забезпечити проїзд через зруйновані мости", – зауважують в Укравтодорі. 

Тим часом на Сумщині стартувало очищення траси Н-12 Суми - Полтава. Там вже прибрано 18 км автошляху. Також очищено 7 кілометрів дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. 

В Укравтодорі нагадують, що загальна протяжність доріг, котрі постраждали через війну, становить близько 23 тисяч кілометрів. Також знищено близько 300 штучних споруд. 

Як заявляв напередодні в інтерв’ю виданню "Форбс" заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, у Київській області одна з найгірших ситуацій з інфраструктурою склалася в Бородянці та у Макарові.