Ілюстрація REUTERS

На кордоні з Республікою Молдова та Словацькою Республікою відновлено роботу ще п'яти пунктів пропуску, яких були закриті у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Читайте такожУкраїна відновила роботу 66 пунктів пропуску на держкордоні з ЄС та Молдовою (відео)

Зокрема, станом на 09:00 сьогодні на українсько-словацькій ділянці кордону відновив роботу пункт пропуску «Вельке Слеменце» (з українського боку – «Малі Селменці») у режимі з 08:00 до 20:00.

Раніше на цій ділянці в повному обсязі запрацював пункт пропуску «Убля» (з українського боку – «Малий Березний»).

На українсько-молдовській ділянці кордону сьогодні відновили роботу автомобільні пункти пропуску «Крива» (з українського боку – «Мамалига»), «Мирне» (з українського боку – «Табаки») та «Брічень» (з українського боку – «Росошани»).

Прикордонники нагадали, що згідно з розпорядженням уряду № 589-р, з 29 травня було відновлено роботу 66 пунктів пропуску різної категорії сполучення на державному кордоні з українського боку (крім тих, що функціонували раніше).

Водночас у ДПСУ наголосили, що пункти пропуску, які розміщені на кордоні з суміжними країнами, можуть повноцінно функціонувати лише за умови відновлення пропуску з обох сторін кордону.

Щодо ситуації на інших пунктах пропуску, то у Львівській області - на єдиному пішому пункті пропуску "Шегині" - напередодні утворилася черга з кількох сотень мандрівників. Люди, в основному працівники, хочуть потрапити до Польщі. Перетин кордону сповільнюється через посилені карантинні заходи з польської сторони. Всім вимірюють температуру, перевіряють документи на роботу, місце двотижневої самоізоляції.

Як повідомляв УНІАН, роботу пункту пропуску «Тиса» на українсько-угорському кордоні відновили. Напередодні перевізники, які доставляють туди посилки італійських працівників, заблокували КПП. На кордоні з боку Угорщини утворилася черга на кілька кілометрів. Причина протестів - від перевізників вимагають розмитнювати вантаж, який ті везуть.