У Львові зросла вартість проїзду в транспорті / фото УНІАН

У Львові вартість проїзду у громадському транспорті підвищиться на 3 грн – до 10 грн.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, відповідне рішення сьогодні ухвалив виконавчий комітет Львівської міськради.

Згідно з рішенням, "Про встановлення тарифу на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті", погодженого на засіданні виконкому, вартість проїзду у маршрутках Львова тепер становитиме 10 гривень.

Відео дня

Читайте також"Єдиний варіант": експерт пояснив, чому ціни на проїзд у транспорті зростатимуть

Збільшення вартості аргументують зростанням цін на ринку паливно-мастильних матеріалів, значним зростанням заробітної плати та зростанням цін на запасні частини.

Також виконком підвищив вартість проїзду і у львівському електротранспорті. Тепер за одну поїздку в трамваї чи тролейбусі доведеться заплатити 9 грн, але це у разі купівлі квитка у кіску. Купуючи квиток у водія, доведеться сплатити 10 грн. Зекономити можна, придбавши квиток онлайн (через QR-коди, SMS чи у терміналах EasyPay та IBOX). В такому разі вартість становитиме 8,50 грн.

Крім цього, для студентів вартість разового квитка на проїзд в електротранспорті за умови купівлі у водія становитиме 5 грн, а онлайн-квиток – 4 грн.

Нові тарифи почнуть діяти після офіційного оприлюднення рішення виконкому.

Читайте такожКоли й на скільки Київ підвищить ціни на проїзд у метро та наземному транспорті

Чинні тарифи на проїзд у львівських маршрутках встановили на початку 2019 року, а в електротранспорті – на початку 2020-го. Наразі він становить 7 грн. Але ще у лютому перевізники почали говорити про підвищення вартості проїзду. Оптимальною вони вважали вартість проїзду в маршрутках не менше 14 грн, у трамваях та тролейбусах – 12,43 грн.