Україна відкриє новий пункт пропуску на кордоні з Угорщиною, - Шмигаль

Сьогодні, 23 лютого, український уряд прийме рішення про відкриття нового пункту пропуску на кордоні з Угорщиною, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду. 

"Це пункт пропуску "Велика Паладь — Надьгодош", про відкриття якого ми домовилися з нашими угорськими колегами. Він буде працювати для пасажирських автомобілів, і це допоможе зменшити черги та прискорить перетин кордону для наших громадян", - сказав Шмигаль.

За його словами, Україна також домовилася, що буде розширена робота ще одного пункту пропуску на кордоні з Угорщиною — "Лужанка — Берегшурань".

Відео дня

"Тепер ним зможуть виїжджати порожні фури без обмежень по вазі, а також рухатися пасажирські та вантажні автомобілі з максимальною вагою до 7,5 тонн", - додав Шмигаль.

Блокада українсько-польського кордону

У лютому польське об'єднання незалежних профспілок "Солідарність" анонсувало повну блокаду усіх пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. 

21 лютого президент України Володимир Зеленський запросив польського президента та прем'єра зустрітися на кордоні, щоб розблокувати рух українських вантажів.

В свою чергу президент Польщі Анджей Дуда підтримав ідею провести урядову зустріч на кордоні з метою вирішити питання блокування пунктів пропуску. 

Вас також можуть зацікавити новини: