10 нових вагонів курсуватимуть найдовшим в країні маршруті, що поєднує 16 міст / фото Укрзалізниця

сьогодні, 1 грудня, презентувала на Центральному залізничному вокзалі у Києві нові пасажирські вагони, що були придбані за державні кошти.

Як передає кореспондент УНІАН, ці вагони курсуватимуть у складі нового поїзда Маріуполь - Рахів, який вперше вийде на колію 13 грудня.

У комплектацію нових вагонів внесли понад 20 змін. Зокрема, тепер вони обладнані системами відеоспостереження у загальних зонах, системою сучасного кондиціонування повітря, розетками та USB-портами, підставками для телефонів, а також сигналізацією у кожному пасажирському купе.

Відео дня

Читайте такожНімці прийдуть – порядок наведуть: як Deutsche Bahn нашим коштом підніме "ефективність" пасажирських перевезень "Укрзалізниці"

Також у вагонах з'явилося більше місця для валіз пасажирів, індикатор зайнятості вбиральні й кнопка виклику провідника.

Крім того, у кожному купе розміщена табличка з QR-кодом, за яким можна прочитати електронні книжки.

Важливою зміною також є встановлення у вагонах сповивальних столиків та вакуумних туалетів.

"Вакуумний туалет, сповивальний столик - це все те, що зараз стає стандартом. Ми навіть електрички також випускаємо з сповивальними столиками", - запевнив член правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Перцовський.

Він додав, що компанія планує й надалі модернізувати вагони.

"У 2021 році у бюджеті України передбачено виділення 3 млрд грн на оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень", - додали в УЗ.

"Ми хочемо створити модель вагону, де електроопалення не буде залежати від того, чи потяг в русі чи ні, кондиціонер працюватиме відразу. Ми не зупиняємося, і хочемо щоб кожен наступний вагон чимось покращувався", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство інфраструктури планує додатково замовити у Крюківського вагонобудівного заводу виробництво двадцяти дизель-поїздів. Це має відбутися після того, як підприємство виконає попереднє замовлення з виготовлення п’яти дизель-поїздів.

Вас також можуть зацікавити новини