В Україну прибув перший контейнерний поїзд з Китаю за новим маршрутом / фото УНІАН

В Україну на станцію "Київ-Ліски" прибув перший контейнерний поїзд за новим маршрутом Китай - Казахстан - Росія - Білорусь - Україна.

Читайте такожТериторію України вперше перетнув транзитний потяг з Китаю до Польщі

Про це повідомила прес-служба акціонерної компанії "Укрзалізниця".

Відео дня

"У складі поїзда 41 контейнер з холодильним обладнанням. Поїзд знаходився в дорозі 19 діб", - сказано в повідомленні.

Раніше контейнерний поїзд курсував за маршрутом Китай - Монголія - Росія - Україна.

Прес-служба також повідомила, що "Укрзалізниця" проводить роботу щодо періодичності курсування поїзда раз на тиждень.

"При наявності достатнього вантажу частота курсування буде збільшена і відправлення здійснюватиметься за чітким графіком", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що робота над завантаженістю маршруту триває, особливо в питанні отримання дотацій з Китаю, щоб умови перевезення вантажу були економічно привабливими для перевізників.

Крім цього, метою "Укрзалізниці" є розробка онлайн-сервісу, за допомогою якого клієнти зможуть замовити контейнерне місце в поїзді та оплатити послугу онлайн.

Прес-служба нагадала, що прямі контейнерні поїзди з Китаю в Україну територією чотирьох країн почали курсувати з 8 червня 2020 року. За цей час прибуло вже 13 поїздів.

Згідно з повідомленням, контейнерні перевезення становлять 2,3% у загальних обсягах перевезень вантажів залізничним транспортом України. Зараз територією України на регулярній основі курсує 36 контейнерних поїздів, організованих "Укрзалізницею".

Довідка УНІАН

  • "Укрзалізниця" - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, які не підлягають приватизації.
  • Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту.
  • За обсягами вантажних перевезень Українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.