В Ямполі стартувало «Велике будівництво» / фото facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

В Ямполі на Вінниччині підрядник розпочав підготовчі роботи до будівництва мосту, який з'єднає український берег Дністру з молдавським та стане частиною транспортного коридору між двома країнами та продовженням автошляху Р-08 Немирів — Ямпіль, де наразі завершується ремонт 116 км.

Про це повідомляє Facebook-сторінка Укравтодору.

Проект реалізується за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Відео дня

Наразі транспортний зв’язок між Україною і Молдовою через річку Дністер в області забезпечується мостом, який розміщений у зоні пункту пропуску "Могилів-Подільський — Отач" та мостом в на пункті пропуску "Бронниця — Унгурь", на якому дозволена маса транспортних засобів не перевищує 3,5 тонн, а на прикордонному переході "Ямпіль – Косеуць" працює лише паромна переправа.

"Новий міст у Ямполі покращить зв’язок між двома сусідніми країнами та дозволить скоротити час поїздки за маршрутом Київ — Кишинів", — йдеться у повідомленні.

Під'їздом до мосту з української сторони стане автошлях Т-02-02 Могилів-Подільський – Ямпіль – Бершадь – Умань. З молдавської він примкне до місцевої траси М2 Кишинів – Сорока. 

Міст буде мати підходи з української сторони довжиною 1,068 км та 5 км з молдавської. Його довжина складе 641 м, естакади — 668 м. Тримати міст буде 21 опора висотою від 8 до 40 м.

Міст будується за моделлю "design-build", яка означає, що комплекс робіт з проєктування та будівництва виконує один підрядник.

Завершити будівництво планується до кінця 2022 року.

Раніше перший заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко зазначив, що плани на 2021 рік містять оновлення 4500 км національних та 2000 км місцевих доріг.