'Велике будівництво': У Тернополі відкрили найбільшу на Західній Україні дорожню розв’язку

У Тернополі ввели в експлуатацію Гаївський міст, який було зведено за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". З державного бюджету на будівництво цього об’єкту було виділено 190 млн грн, повідомив у Facebook голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

Конструкція включає два шляхопроводи та шість смуг для руху, розміщених на одному рівні з під’їзними шляхами. За словами очільника ОДА, реалізація цього масштабного проєкту стала можливою завдяки спільній роботі усіх гілок влади.

"Президент України Володимир Зеленський в рамках програми "Велике будівництво" допоміг виділити кошти на цей міст. Адже міські та територіальні бюджети неспроможні тягнути самостійно такі об’єкти", - розповів Труш.

Відео дня

Гаївський міст - найбільший інфраструктурний об’єкт такого типу на території Західної України. 

"Цей об’єкт є частиною об’їзної дороги Тернополя, частиною траси М-12, яка з’єднує схід і захід України, частиною міжнародної траси. 70% транспорту, що проїжджає тут, - це транспорт, що належить мешканцям інших населених пунктів країни та області, а також міжнародний транспорт", - зазначив Сергій Надал, міський голова Тернополя. 

На об’їзній дорозі міста буде реалізовано ще низку інфраструктурних проєктів, пообіцяв Володимир Труш.

"Також плануємо будівництво нової об’їзної дороги, яка сполучатиме дві міжнародні траси М-19 та М-30", - написав він.

Нагадаємо, раніше в ОП повідомили, що за підсумками цього року у межах програми "Велике будівництво" Президента Володимира Зеленського буде збудовано та оновлено загалом 245 мостів.