Станції столичного метро у разі скупчення пасажирів повністю або частково закриватимуть на вхід / фото УНІАН

Станції столичного метро у разі скупчення пасажирів повністю або частково закриватимуть на вхід.

Як повідомляє прес-служба міськдержадміністрації, про це йдеться у розпорядженні керівника робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації №47.

Згідно з документом, пасажирів допускатимуть у транспорт за умови за наявності захисної маски.

Відео дня

Кожні три години у салонах транспортних засобів мають проводити дезінфекцію, а вагони метрополітену повинні дезінфікувати під час заходу потягів в електродепо та на пункти технічного обслуговування.

Читайте такожУ КМДА заявили, що перевіряти температуру пасажирам у метро та обмежувати їх кількість не будуть

Так само дезінфекційні заходи кожні три години повинні здійснюватися на зупинках, у приміщеннях станцій для пасажирів, на платформах, у вестибюлях та приміщеннях станцій метрополітену, а також обов’язково перед відкриттям станцій метро.

Крім того, у метрополітені мають забезпечити санітарний контроль пасажирів на вході до приміщень станцій та разі виявлення візуальних ознак гострого респіраторного захворювання – мають проводити температурний скринінг.

Не повинні допускати у метро пасажирів із температурою тіла вище 37,2 або з ознаками інфекційного захворювання.

"У підземці також мають забезпечити санітарні відстані не менше ніж 1,5 метри між пасажирами у чергах до кас та терміналів самообслуговування, на платформах та у вестибюлях станцій. У разі скупчення пасажирів – обмежуватимуть кількість пасажирів на станціях метрополітену (повне або часткове закриття на вхід) із метою дотримання санітарних відстаней", - йдеться у повідомленні.

У КМДА нагадали, що, відповідно до рішення постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, наземний громадський транспорт столиці відновлює свою роботу із 12.00 23 травня, метрополітен – із 25 травня.

Зазначається, що столичний метрополітен провів необхідні роботи для відновлення пасажирських перевезень: кожен потяг проходить дезінфекцію перед кожним рейсом зі значним запасом дії антисептичної речовини; усі пасажирські зони дезінфікуються у посиленому режимі (ручки дверей, касові вікна, турнікети, поручні ескалаторів, вестибюлі та платформи станцій); працівники забезпечені засобами індивідуального захисту для роботи з пасажиропотоком; розміщено інформаційні матеріали щодо обов’язкового маскового режиму; вестибюлі та платформи станцій промарковано для дотримання соціальної дистанції.

"Влада столиці та метрополітен закликають пасажирів після відновлення роботи підземки користуватися транспортом за нагальної необхідності. Поліція у метрополітені готова до здійснення контролю за дотриманням правил. Інфраструктура підприємства має можливості регулювання пасажиропотоку за необхідності", - зазначили у КМДА.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 23 травня, у КМДА заявили, що епідситуація у столиці відповідає запровадженим урядом критеріям для послаблення карантину, і місто переходить до другого етапу пом’якшення обмежувальних заходів.

Громадський транспорт у столиці перейшов на систему електронного квитка, і після відновлення роботи підземки пасажири зможуть користуватися виключно е-квитком.