Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з президентом Словацької Республіки Зузаною Чапутовою підкреслив зацікавленість української сторони у якнайшвидшому підписанні українсько-словацької угоди, яка дозволить відновити роботу Міжнародного аеропорту «Ужгород», повідомляє прес-служба голови держави.

Читайте такожАеропорт Львова готується до відновлення роботи: якими будуть обмеження

«Цей аеропорт дуже важливий для України та Закарпатського регіону. Розраховую на швидке узгодження угоди Словаччиною. Також переконаний, що після завершення карантинних заходів наші уряди повинні спільно докласти зусиль для відновлення динаміки співпраці в торговельно-економічній, транспортній, транскордонній сферах», - цитує Зеленського його прес-служба.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у вересні минулого року Зеленський за підсумками переговорів з президентом Словацької Республіки Зузаною Чапутовою заявив, що Україна зацікавлена в поглибленій співпраці зі своїм західним сусідом щодо спільного контролю на державному кордоні та у сфері трудової міграції.

«Ми очікуємо, що наші словацькі партнери прискорять підготовку до підписання важливих двосторонніх угод: про спільний контроль на українсько-словацькому кордоні та про відновлення повноцінного функціонування аеропорту «Ужгород», - цитує Зеленського його прес-служба.