В Україні почнуть штрафувати за 3D-номера на авто / REUTERS

В Україні водіїв з 3D-номерами будуть штрафувати, оскільки подібні номери не відповідають встановленим вимогам та нормам.

Читайте такожРада решила врегулюваті рух сігвеїв та гіроскутерів

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

Відео дня

"Державні номерні знаки виготовляються шляхом штампування зі стрічки з алюмінію або листової сталі. Висновок: 3D номерні знаки не відповідають встановленим вимогам. Таке роз'яснення надали нам в Нацполіціі", - йдеться в повідомленні.

Така сама норма, додають в поліції, існує й в Кодексі адміністративних правопорушень, де передбачена відповідальність - штраф 170 гривень. За вчинення цього правопорушення вдруге протягом року - штраф 255 гривень або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

"Директор фірми з виготовлення знаків Олег Бойко пояснює, що відповідно до держстандартом номерні знаки виготовляються методом штампування. А у випадку з 3D-номерами - цифри та букви просто приклеюються, і додає, що раніше такі знаки замовляли виключно як сувеніри", - інформує видання.

Водночас водій Артур розповів, що з 4D-номерами їздить вже близько півроку й до цього жодних проблем не виникало. Більш того, за словами водія, такі номери краще видно на камерах відеофіксації.