Сумській аєропорт отримає фінансування на реконструкцію злітної смуги / Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв забезпечити фінансування реконструкції Сумського аеропорту.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він сказав під час знайомства з роботою обласного комунального підприємства «Аеропорт Суми».

Читайте такожЗеленський хоче побудувати аеропорти "в усіх важлівіх точках" України

Відео дня

«Основний інвестор Сумської області - держава. Завдяки «Великому будівництву» у нас підіймається економіка, зросла середня заробітна плата. Саме тому є мрія у всіх сумчан - це створення реального хаба на базі Сумського міжнародного аеропорту, який дасть поштовх розвитку економіки», - заявив голова Сумської обласної державної адміністрації Роман Грищенко.

За його словами, аеропорт знаходиться в ганебному стані, адже ніколи по-справжньому не ремонтувався, і головна проблема - застарілість злітної смуги.

Разом з тим голова ОДА уточнив, що за параметрами вона не поступається смугами в аеропорту Харкова або в «Жулянах», а тому може приймати майже всі літаки. Якщо відбудеться ремонт смуги та аеропорту в цілому, Суми зможуть стати пунктом дозаправки для повітряних суден довгих маршрутів з Азії на Захід.

Кошти на ремонт

Зеленський запевнив, що держава може виділити кошти для ремонту смуги.

«Зараз підбираємо пріоритетні напрямки по всіх аеропортах. Ми готові будувати в Сумах цю смугу, щоб Суми були в графіку пріоритетних аеропортів, якщо у вас є ті, хто паралельно будуватимуть термінал. Це дуже важливо», - заявив президент.

Грищенко підкреслив, що вже розглядає можливість концесії або фінансування з місцевих бюджетів.

Велике будівництво

З березня в Україні триває проект "Велике будівництво", в рамках якого проводиться будівництво та ремонт доріг, а також інших об'єктів інфраструктури.

Президент України Володимир Зеленський планує, що за два-три роки в рамках програми "Велике будівництво" будуть побудовані та відремонтовані аеропорти у всіх важливих точках країни.