Ілюстрація \ REUTERS

У Міністерстві внутрішніх справ заявляють, що жоден кандидат у президенти не повідомив своїм агітаторам, що їхня робота не оплачуватиметься.

Читайте такожАваков розповів, як штаб «провладного кандидата» використовує бюджетні гроші для підкупу виборців

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив радник міністра МВС Іван Варченко. «На сьогодні жоден з кандидатів у президенти не звернувся до своїх прихильників і не сказав: «Дорогі друзі, надалі виборча кампанія буде проводитися на волонтерських засадах. Вибачайте, але ми не дамо вам грошей, тому що це забороняє закон та забороняє наша совість»», - зазначив Варченко.

Відео дня

На його думку, цей факт свідчить про те, що існує загроза того, що «валізи з грошима стоять по офісах політичних партій, вдома в окремих організаторів виборчої кампанії, і чекають свого часу, коли ми заплющимо очі або коли з нами домовляться, але не домовляться, і очі ми не заплющимо».

Варченко додав, що у МВС не виключають, що окремі кандидати в президенти все ж спробують напередодні або в день виборів вдатись до підкупу виборців.

Окрім того, він закликав політиків, які балотуються у президенти, утриматись від усякого роду матеріальних та фінансових допомог малозабезпеченим і займатися благодійністю по завершенню виборчої кампанії.

«Ми звертаємось до всіх органів державної влади і місцевого самоврядування - на час виборів утриматися від реалізації подібних проектів, за винятком, можливо, випадків, коли гроші потрібні невідкладно на порятунок життя чи здоров’я», - сказав Варченко.