Петро Порошенко та Володимир Зеленський

Близько 51% українців у другому турі планують проголосувати за шоумена  Володимира Зеленського, тоді як за чинного президента Петра Порошенка – 21%. 

Про це йдеться у новому соціологічному опитування групи "Рейтинг" за  5-10 квітня 2019 року. 

На питання «За кого з цих кандидатів Ви голосуватимете у другому турі виборів Президента України?» опитані відповіли наступним чином: 51% сказали, що голосуватимуть за Зеленського, 21% – за Порошенка. Ще 18% – не визначилися, 10% – не мають наміру голосувати.  Серед тих, хто має намір голосувати у ІІ турі: 61% – за Зеленського, 24% – за Порошенка. Ще 15% – не визначилися. Серед тих, хто має намір голосувати у ІІ турі і визначився з вибором: 71% – за Зеленського, 29% – за Порошенка.

Відео дня

Зеленський випереджає свого конкурента у всіх вікових категоріях. Також він є лідером серед мешканців Сходу, Півдня та Центру. Водночас на Заході – позиції обох кандидатів майже рівні. 

61% опитаних вірять, що наступним Президентом України стане Зеленський, 17% – Порошенко. Ще 22% – не визначилися із відповіддю. Серед електоральних груп кандидатів, що набрали значні результати у І-му турі, відносна більшість переконана, що майбутнім Главою держави стане Зеленський. У середовищі симпатиків Порошенка половина переконані в перемозі свого фаворита, водночас чверть вважають, що переможе Зеленський. 

Як повідомляв УНІАН, згідно з результатами опрацювання 100% електронних протоколів ДВК про результати голосування на виборах президента у першому турі, за шоумена Володимира Зеленського проголосували 30,24% виборців, за чинного главу держави Петра Порошенка – 15,95%.