Ілюстрація / REUTERS

Конституційний суд України у вівторок, 18 червня, на закритій частині пленарного засідання планує продовжити розгляд справи щодо конституційності указу президента про розпуск парламенту.

Про це повідомляється на сайті КС у проекті порядку денного засідань суду на 18-20 червня.

Читайте такожМВФ очікує завершення виборів до Ради для подальшої співпраці з Україною

Відео дня

Вказано, що 18 червня на пленарному засіданні Великої палати КС, початок якого призначено на 10.00, планується продовжити розгляд справи за конституційним поданням 62 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) указу президента "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів" (закрита частина пленарного засідання)

Як повідомляв УНІАН, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень ВР та призначення позачергових виборів на 21 липня.

24 травня представники "Народного фронту" внесли до Конституційного суду подання, яким просять визнати неконституційним указ щодо розпуску Верховної Ради.

11 червня Велика палата Конституційного суду розпочала слухання у справі за поданням депутатів щодо указу президента про дострокове припинення повноважень парламенту. У суді виступив Зеленський, який висловив сподівання, що Конституційний суд ухвалить рішення, за яке "не буде соромно". Також суд заслухав аргументи представника президента і народних депутатів. Після цього Велика палата Конституційного суду перейшла до закритої частини пленарних слухань у справі.