Разумков назвав причини виключення сімох кандидатів зі списків "Слуги народу" / фото УНІАН

Підставою для виключення 7 кандидатів зі списків “Слуги народу” стали журналістські розслідування та реакція соцмереж.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова партії “Слуга народу” Дмитро Разумков заявив на брифінгу.

”Критеріїв було декілька. Це — інформація, яку ми отримували зі ЗМІ, журналістські розслідування, інформація від наших активістів на сайті, де люди пояснювали, чому їм не подобається той чи інший кандидат. Працювала комісія і за її результатами було винесено пропозиції на з’їзд, і з’їзд прийняв своє рішення”, - сказав Разумков.

Відео дня

Також він пояснив, чому зі списків не виключили кандидата на прізвище Холодов, якого у ЗМІ називають кумом Медведчука: “Наскільки мені відомо, він є кумом Оксани Марченко, а не Медведчука. І ця інформація, на мій погляд, не повинна бути підставою для виключення людини зі списку”.

Читайте такожЦВК скасувала реєстрацію 11 кандидатів у нардепи

Крім того, Разумков пояснив чому виключали кандидатів на закритому з’їзді. “Я не вважаю, що це потрібно було виносити у публічну площину. Ми не суд і можемо проводити партійну дискусію не роблячи це надбанням громадськості”.

Також він зазначив, що до вчорашнього з’їзду у списку партії на дострокові вибори було 201 кандидат, на сьогодні їх стало 194.

Крім того, він пояснив, чому партія відмовилася від постпраймеріз стосовно кандидатів мажоритарників, яких наразі є 199 людей: “Мажоритарників ми не виключали принципово, щоб нас не звинуватили в маніпуляціях, у спробі зливу округів, ми вважаємо, що постпраймеріз для мажоритарників відбудеться 21 липня у день виборів: якщо ми десь допустили помилку, то ми поплатимось за це депутатам в окрузі і на цю помилку вплинуть безпосередньо виборці. А на відміну від партійних списків, на склад яких люди на виборах вплинути не можуть”.

Раніше УНІАН повідомляв, що партія "Слуга народу" ухвалила рішення про виключення із свого виборчого списку сімох кандидатів у народні депутати.