Брюссель. 9 листопада. УНІАН. Європа пропонує Азербайджану зробити конкретні кроки для покращення ситуації зі свободою ЗМІ.
Про це йдеться у спільній заяві комісара Ради Європи з прав людини Нільса Мужнієкса, представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуні Міятович та віце-президента Євро комісії Неелі Крус за підсумками зустрічі з журналістами в Баку в четвер, 8 литопада.
Як повідомили власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі у прес-службі Єврокомісії,  представники європейських організацій привітали готовність влади Азербайджану розпочати діалог щодо свободи слова та свободи ЗМІ.
Разом з тим, вони зазначили, що офіційному Баку варто було б зробити низку кроків для підтвердження своєї відданості забезпеченню цього права.
Так, на думку Н.Мужнієкса, Д.Міятовіч та Н.Крус, Азербайджан мав би розпочати ефективні та прозорі розслідування злочинів проти журналістів, звільнити з в’язниць усіх журналістів та блоггерів, засуджених за висловлення своєї думки, а також внести необхідні законодавчі зміни, зокрема, щодо декрімналізації наклепу.
Зі свого боку, представники європейських організацій підтвердили готовність до співпраці з Азербайджаном у цьому напрямку.